Nieuwbouw Bambino en EBS Online

Bij de Evangelische basisschool Online komt nieuwbouw voor de kinderopvang van Bambino Christelijke Kindercentra. Jennifer Bakker van EBS Online en Esther Luttik van Bambino ondertekenden de overeenkomst voor het nieuwe onderkomen dat EBS Online bouwt voor de kinderopvang van Bambino. Met de start van de werkzaamheden komt er eindelijk zicht op een spoedig eind aan het gebruik van de tijdelijke units waar de kinderopvang nu in is gehuisvest. Voor zowel de kinderen als de medewerkers komt er zicht op een prachtig gebouw met groepsruimten die ruim, licht, prettig in gebruik en goed geïsoleerd zijn. De nieuwbouw is een ontwerp van Dennis Kloppenburg van James Architecture and Design en sluit prachtig aan op het bestaande schoolgebouw. Het project wordt uitgevoerd door bouwbedrijf Th. van Kasteren.

Sinds september 2015 vormen Evangelische Basisschool Online en Bambino Christelijke Kindercentra het evangelisch SPILcentrum Jasonstraat. Na een forse groei van de kinderopvanglocatie heeft EBS Online besloten om passende vleugel te bouwen voor de kinderopvang. EBS Online is een evangelische basisschool in Eindhoven met meer dan 350 leerlingen. Bambino is een christelijke kinderopvangorganisatie met locaties in Dordrecht, Eindhoven, Delft, Katwijk en Valkenburg ZH.  Bambino biedt kinderdagopvang, VVE peuterwerk en buitenschoolse opvang binnen het Evangelisch SPILcentrum Jasonstraat. Jennifer Bakker: “Wij werken samen met Bambino, vanwege de kwaliteit van kinderopvang die deze organisatie biedt en omdat we de christelijke grondslag delen. En de nieuwbouw gaat er heel fraai uitzien. Een prachtige aanvulling op het bestaande gebouw.”

Beide organisaties zien er naar uit de samenwerking in de komende jaren verder te verdiepen. Esther Luttik: “Wij zijn ontzettend blij met de start van de nieuwbouw. Ons nieuwe onderkomen zal onder één dak met EBS Online zijn, wat veel mogelijkheden geeft in de samenwerking. Zo kan de samenwerking in de doorgaande lijn tussen de voorschool (peuters) en de vroegschool (kleuters) gemakkelijker worden vormgegeven en is er straks een ruimte met meer mogelijkheden voor de naschoolse activiteiten.”