Pluisje Muis en de Kaasprinses

Groepsfoto

Op 5 oktober ontving wethouder Peter Heijkoop van de gemeente Dordrecht bij locatie Lieve Luitjes van Bambino het eerste exemplaar van “Pluisje Muis en de kaasprinses”, een prachtig prentenboek door Ellen van den Polder en Ulfert Molenhuis.

Tijdens de Kinderboekenweek ontvangen alle peuters en kleuters van Bambino een exemplaar van “Pluisje Muis en de kaasprinses”. Verhalen spreken voor kinderen, in woord en beeld, en dragen zo bij aan hun groei en ontwikkeling.

De kinderen van Ellen van den Polder kwamen jarenlang naar Bambino in Dordrecht. Ellen vertelt en schrijft graag verhalen en zo ontstaat het verhaal over Pluisje Muis, het muisje dat al jarenlang met Bambino is verbonden. Ulfert Molenhuis is de ontwerper van Pluisje Muis en zorgde voor de frisse tekeningen in het boek.

Pluisje Muis woont in een holletje onder Bambino, een plek vol speelgoed en met mooie tekeningen aan de muur. Het muisje is dol op komkommer, kaas en op de kinderen die elke dag naar Bambino komen. Samen spelen ze de hele dag. Als ze moe zijn luisteren ze naar de verhalen van de juf. Op een dag ontmoet Pluisje een echte Kaasprinses. Ze heeft een groot probleem. Lukt het Pluisje en de kinderen om haar te helpen? Een vrolijk voorleesboek over vriendschap!

 

Pluisje Muis en de kaasprinses
Auteur:  Ellen van den Polder
Vormgeving: Ulfert Molenhuis
Uitgave: Van Driel Publishing, Brugge in samenwerking met Bambino Christelijke Kindercentra