Beter een goede buur!


Op 11 april overhandigden de kinderen van Lieve Luitjes een cheque aan vrijwilligers van VoedselBos BuitenZinnig. Een financiële ondersteuning waar ook de oudercommissie van Bambino aan heeft bijgedragen.
Sinds 2018 heeft de locatie Lieve Luitjes van Bambino Christelijke Kindercentra nieuwe buren: de vrijwilligers van stichting Buitenzinnig die druk bezig zijn om het voedselbos aan te leggen. De samenwerking was snel gevonden. Dat resulteert nu in een mooie inrichting voor het buitengebied van Lieve Luitjes.

Stichting Buitenzinnig heeft een prachtig ontwerp gemaakt voor de buitenruimte van Lieve Luitjes. Een ontwerp dat ruimte biedt om te spelen en om kennis te maken met de natuur. In de tuin komen appel- en perenbomen, bessenstruiken, een bijenhotel, een blotevoetenpad en nog veel meer. Een tuin waar de kinderen zich zeker thuis zullen voelen en die prachtig aansluit bij het naastgelegen Voedselbos. Het bestaande tuimelrek en de trampoline krijgen ook een mooie plek in de nieuwe tuin. De inrichting is zo dat het ruime uitzicht blijft en toch een besloten tuin ontstaat: het Bambino Bos.

Bambino vindt het belangrijk dat kinderen veel buiten spelen en waar mogelijk in aanraking komen met wat groeit en bloeit. En Lieve Luitjes biedt daar volop gelegenheid toe. De goede buren van het voedselbos laten zien hoe we kunnen werken aan een duurzaam beheer van de schepping. Zo winnen we allebei als goede buren van deze samenwerking, want het spreekwoord zegt niet voor niets: “beter een goede buur dan een verre vriend.”