Nieuw lokaal De Torteltuin

Na de meivakantie zijn de peuters van De Torteltuin gestart in een ander lokaal. Ze zijn nu de directe buren van de kleuters van de Sjaloomschool. In een fris en open nieuw lokaal hebben zij een fijne plek gevonden. Dat peuters en kleuters nu samen in één gebouw zitten, biedt meer mogelijkheden om samen te werken.

Het nieuwe lokaal is gezellig ingericht met verschillende speelhoeken. Door de ramen aan vier zijden van het zeshoekige lokaal oogt het ruim en open. Het vormt zo een heel prettige omgeving voor de kinderen. Spelenderwijs maken ze ook kennis met de kleuters en de kleuterklas, zodat de overgang naar de basisschool straks soepel verloopt. Ook inhoudelijk wordt het programma van de voor- en vroegschool (peuters en kleuters) steeds meer op elkaar afgestemd.

Jeanet Hoek, pedagogisch medewerker bij Bambino Christelijke Kindercentra en werkzaam op De Torteltuin, is blij met het nieuwe onderkomen: ‘Wij zijn heel blij met dit nieuwe lokaal. Hoewel we een goed lokaal hadden, lag het toch wat achteraf. En dit lokaal is ruimer en prettiger. Vooral is het fijn dat we nu buren zijn van de kleuterklas. We werkten al goed samen, maar dat gaat nu nog makkelijker. Een hele vooruitgang!’.

De Torteltuin is een van de zeven peuterspeelzalen van Bambino Christelijke Kindercentra in de gemeente Katwijk en is gevestigd in de Sjaloomschool, basisschool voor Protestants Christelijk onderwijs.