Voor peuter en kleuter

Het voormalige kleutergebouw uit 1974 van de Sjaloomschool in Katwijk is vanaf nu voor peuters en kleuters. Het kleutergebouw heet dan voortaan: De Torteltuin! De Sjaloomschool en Bambino Christelijke Kindercentra werken hier samen aan de ontwikkeling van peuter en kleuter tot het de overstap maakt naar het groep drie in het andere gebouw van de Sjaloomschool.

Een goede start

Op deze mooie locatie wordt samengewerkt aan de stevige basis voor de toekomst van de kinderen in Katwijk. Individuele leerroutes en plannen van aanpak horen bij de dagelijkse praktijk van een intensieve samenwerking van medewerkers van Bambino en die van de Sjaloomschool. “Dit doen wij om kinderen een goede start te geven en natuurlijk de soepele overgang van peuterspeelzaal naar kleuterklas te bevorderen”, zegt Johan Luttik, manager van Bambino (rechts op de foto).

Taalontwikkeling 
Het is belangrijk om te bedenken dat er binnen de normale taalontwikkeling grote verschillen zijn tussen kinderen. Sommige kinderen praten rond hun eerste verjaardag, terwijl andere kinderen rond hun tweede verjaardag hun eerste woordjes zeggen. Daarnaast kunnen kinderen een tijdje stil lijken te staan in de taalontwikkeling en dan ineens een ‘sprintje’ maken. “Dit is heel normaal” zegt Jaimie Prigge, directeur van de basisschool (op de foto links). “Door de leerlijnen te combineren van de peuterspeelzaal met die van het kleuteronderwijs boeken we sneller vooruitgang. De samenwerking met de peuterspeelzaal van Bambino was er al, maar peuters en kleuters zijn nu ondergebracht in één gebouw”. Volgens Prigge geeft dit veel voordeel in de vorm van nauw overleg, samenwerking, open communicatie met ouders en betrokkenheid.